Benaderingimage008

De kracht van het onderzoek

Het werk dat ik doe, ontstaat uit het gesprek met de opdrachtgever en betrokkenen in het cliëntsysteem en ontwerp ik op maat.  In het eerste gesprek verkennen we wat u wellicht nodig heeft, wat ik u kan bieden en wat we samen zouden kunnen bereiken.

Vanuit een socio-analytisch gezichtspunt werk ik met de bewuste en onbewuste invloeden op de organisatie.  Met mijn cliënten onderzoek ik die wisselwerking en de achterliggende oorzaken van de complexe problematiek, waarvoor geen enkelvoudige ‘how-to’ oplossingen volstaan. Dat soort oplossingen is meestal al geprobeerd.

Juist het stellen van vragen, het uitstellen van oordelen en conclusies vormen de kracht van mijn exploratie. Hierbij betrek ik ook de emotionele dimensie, waardoor dieper liggende informatie en verborgen motieven aan het licht komen, weerstanden tegen verandering ontdekt worden en andere perspectieven verschijnen. Ik creëer en bescherm een reflectieve ruimte, waar met enige afstand nagedacht kan worden over grenzen, rollen, taken en leiderschap.

In de exploratie gebruik ik werkbare, waar mogelijk participatieve methoden waardoor betrokkenen bijdragen aan de verkenning en gaan begrijpen wat er onbewust een rol speelt in hun bewuste functioneren. Zo ontstaat ook draagvlak voor verandering. Vervolgens ondersteun ik hen met hanteerbare, concrete activiteiten om effectiever te worden in hun rollen, taken en samenwerking.

Lees verder op deze site wat ik kan bijdragen voor u als individu, voor jullie als team en voor de organisatie als geheel.

Als u meer wilt weten over mijn benadering ga dan naar de contactpagina.

 

P1020300

Back to Top