Rolcoachingimage008

Een werkrol vormt zich door hoe een persoon deze invult en door de verwachtingen van de organisatie en haar context. Onbewuste invloeden dragen bij aan de rolvorming. Rolcoaching richt zich op het begrijpen en veranderen van werkrollen.

In de coaching bied ik als coach een beschermde ruimte waarin gereflecteerd kan worden. Mijn houding is accepterend en samen met u onderzoek ik de managementdilemma’s, -spanningen en -uitdagingen waarmee u in uw rol te maken krijgt. Ook psychologische aspecten en de meer onbewuste motieven van uw handelen en dat van uw omgeving krijgen aandacht. Ik werk hierbij procesgericht; steeds blijf ik afstemmen op wat er tijdens de gesprekken aan de orde komt. Ik werk geen vast programma met u door, want rolaspecten veranderen gaandeweg.

Rolcoaching is bedoeld voor bestuurders, managers, lijn- en staffunctionarissen en projectleiders. Gemiddeld gaat het om van een serie van zes tot acht gesprekken van anderhalf tot twee uur, die in principe plaatsvinden op de werklocatie.

Als klinisch psycholoog en consultant heb ik een 25 jaar ervaring in het begeleiden van mensen in hun werkrollen.

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden van rolcoaching ga dan naar de contactpagina.

P1030212

Back to Top