Organisatieimage008

Organisaties en de context waarin zij opereren, veranderen continu. Deze veranderingen zijn veelal complex en volgen elkaar snel op. Zowel geplande als ongeplande effecten zijn het gevolg. De bestaande werkcultuur kan de snelheid en noodzaak van de veranderingen vaak niet volgen. Medewerkers blijven zich hetzelfde gedragen en min of meer hetzelfde doen ondanks de veranderde strategie.

  • Waarom blijven we hetzelfde doen, terwijl onze taak / opdracht/ omgeving veranderd is?
  • Er heerst spanning in onze organisatie, die ik niet goed begrijp…
  • Waarom is er geen vertrouwen van de medewerkers in het management?
  • De noodzaak van de veranderingen lijkt maar niet door te dringen…

Het begrijpen van een organisatieprobleem vergt onderzoek, waarbij zowel de rationele als emotionele invloeden worden betrokken. Onderzoek in en met de organisatie of delen daarvan levert inzicht op in de onderliggende dynamiek van de organisatie en haar problemen. De rapportage hierover leidt tot andere inzichten in de achtergrond dan de bekende verklaringen en tot nieuwe ideeën over vooruitgang.

Voor organisatieonderzoek worden verschillende, concrete en participatieve methodes gebruikt als organisatieobservatie, bestudering van relevante documentatie, (groeps)interviews en groepsonderzoek.

Pim Stafleu ORGANISATION SUPPORT heeft veel ervaring en expertise over werkcultuuranalyse en -verandering.

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden van ondersteuning bij uw organisatievragen en -kwesties,  zie dan de contactpagina.

IMG_4422

Back to Top